Tvrtka DAMA-D.P. osnovana je u siječnju 1994. godine u Zagrebu od kada bilježi neprekidan rast te je danas jedna od najboljih hrvatskih tvrtki unutar svoje domene čiji su poslovni partneri tvrtke proizašle iz Hrvatskih željeznica kao i druga domaća i strana poduzeća.

Osnovna djelatnost tvrtke bila je trgovina na veliko neprehrambenim proizvodima. Savjesnim poslovanjem i primjerenim zalaganjem vrlo brzo postižemo zapažene rezultate te u razdoblju do 1997. zapošljavamo troje novih djelatnika kako bi mogli uspješnije pratiti povećani broj kupaca i dobavljača.

Povećanje obujma posla pridonijelo je donošenju odluke o investiranju u vlastite poslovne objekte. 1999. godine krećemo u realizaciju izgradnje vlastitog poslovnog prostora, koji dovršavamo 2002. godine, isključivo iz vlastitih sredstava.

U želji da našim poslovnim partnerima ponudimo što kvalitetniju uslugu i zadovoljimo zahtjeve tržišta, odlučujemo se za proširenje i unaprjeđenje poslovne suradnje proizvodnjom manje složenih rezervnih dijelova za potrebe Hrvatskih željeznica. 2001. godine  ulazimo u doregistraciju poduzeća po točki 35.2 iz predmeta poslovanja.

2002. godine započinjemo vlastito projektiranje stanica za ispitivanje i objedinjavanje dijelova zračne poluspojke kočionog sistema vagona. Iste godine dobivamo odobrenje stručne komisije HŽ-a za proizvodnju i sklapanje rezervnih dijelova za željeznička vozila.

Visoka kvaliteta proizvoda potvrđena je međunarodnim standardnom ISO 9001-2000 te neprestanim investiranjem u nove alate i instrumente kako bi maksimalno zadovoljili tržište i kupce.

2003. godine započinjemo izgradnju objekata na otoku Pagu.

2008. godine ulazimo u projektiranje i proizvodnju strojeva za potrebe Remonta željezničkih vozila. Strojevi se koriste isključivo u vagonogradnji i stvaranju odmaka od konkurencije po kvaliteti i zahtjevima tržišta .

2009. godine zbog sve veće nelikvidnosti hrvatskog gospodarstva ulazimo u doregistraciju poduzeća nudeći financijske usluge kojima želimo dati svoj doprinos u oporavku gospodarstva.

Danas DAMA.-D.P. upošljava 7 stručnih i iskusnih djelatnika koji mogu kvalitetno odgovoriti na sve zahtjeve suvremenog tržišta.


PRIZNANJA

U svom dosadašnjem radu tvrtka je savjesnim poslovanjem i primjerenim zalaganjem postigla zapažene rezultate poslovanja.

Praćenjem od strane Zavoda za poslovna istraživanja ( ZAPI ) uvrštena je u sam vrh Hrvatskih poduzeća po uspješnosti poslovanja, a predsjednik uprave nagrađivan je od 1999. nadalje kao jedan od najuspješnijih poduzetnika, da bi u 2002 godini dobili i PRVU HRVATSKU KUNU za ulazak među 1% najproduktivnijih u Hrvatskoj.